De Wijnhaven tapt Delfts Blauw Water

De Wijnhaven tapt Delfts Blauw Water

Café restaurant De Wijnhaven zei spontaan ‘ja’ tegen dit project. Eigenaar Arjen Boot: “We zijn al jaren gewend  iets aan goede doelen te doen en deze actie werd zo enthousiast gebracht dat we direct ja hebben gezegd. Bovendien spreken de doelen ons aan.”
Het idee is simpel. Aan de gasten die een karaf kraanwater bestellen, wordt een vrijwillige bijdrage van één euro gevraagd. Die euro wordt dan besteed aan projecten voor Delftse kinderen, bijvoorbeeld aan lesmateriaal voor De KinderAcademie. Speciale Delfts Blauwe onderzetters maken de gasten op de actie attent. Arjen Boot: “Het idee om met die Delfts Blauwe onderzetters te werken, is goed aangeslagen. Het is hierdoor heel laagdrempelig en bij de gasten vallen die onderzetters direct op. Wij serveren standaard tafelwater dus het is voor onze medewerkers wel even wennen dat we daar een euro voor vragen. Die bijdrage is vrijwillig maar iedereen geeft dat graag als we vertellen dat het voor een goed doel is.”
Sinds kort kunnen gasten bij De Wijnhaven ook boven, in het restaurant terecht voor een heerlijke lunch. Het overbekende en altijd gezellig drukke terras mag dan in de wintermaanden ontbreken, van rust is er in De Wijnhaven geen sprake. “Neen, zeker niet. Sterker nog, we hebben het in december juist altijd razend druk. Voor bruiloften en partijen zitten we al bijna vol.”

Deel deze post