Delfts Blauw Water bij Il Peperoncino

Delfts Blauw Water bij Il Peperoncino

De gasten die bij Il Peperoncino gaan eten, worden via een sticker op de menukaart al gewezen op het Delfts Blauwe Water project. 
Het italiaanse restaurant wordt gerund door de broers Michelangelo (“de meeste mensen noemen me Michele”) en Nicola Ciricosta. De uit Calabrië afkomstige broers doen het goed aan de Verwersdijk. In de weekenden is reserveren vanwege de gezellige drukte zeker aan te bevelen. Michele: “Wij nemen de tijd om met de gasten een praatje te maken als ze dat willen, uiteraard. Het is belangrijk dat men zich hier thuis voelt en natuurlijk lekker eet.” Kwaliteit speelt daarbij een hoofdrol voor de broers Ciricosta. Michele: “Ik kook niet voor een Michelinster maar ik wil wel absoluut goede kwaliteit producten op tafel kunnen zetten.”
Waarom doet Il Peperoncino mee met het project? Michele: “We doen graag iets voor een goed doel en dat het hier om kinderen gaat, vonden we een extra aanbeveling. We merken trouwens dat het project bekendheid begint te krijgen want we hoeven het niet altijd meer uit te leggen aan onze gasten. Al regelmatig geven ze aan dat ze ervan gehoord hebben.” 
Kan hij tenslotte iets extra aanbevelen? “De Tagliolini al Tartufo Fresco is spectaculair, zowel wat de bereiding betreft als de smaak. Meer verklap ik niet, dat moeten de mensen zelf maar komen proeven.” Vanaf 1 april kan dat – als het weer het toelaat – ook buiten op de terrasboot. Ah, Bella Italia met een goed glas wijn en een glas Delft Blauw Water. Smullen!

Deel deze post