Koken voor daklozen

Koken voor daklozen

Het vergt jaarlijks een flinke voorbereiding: het organiseren van het koken voor de daklozen in de decembermaand. Het betekent dat je vooraf alle benodigdheden zoals de soep, groente, vlees, toetjes en stoofpeertjes 'ingekocht' moet hebben. 

Dat 'inkopen' is vooral een kwestie van het vinden van sponsors en andere gulle gevers. En daarna moet er een planning gemaakt worden van wie kookt wat en hoe zorg je dat het gerecht warm in de kerk komt. 

Het is een hele organisatie, maar staat tegenover dat het eten een waar festijn is voor de daklozen en andere gasten. 

Onder de kokers van de stoofpeertjes wordt jaarlijks gestreden om de eer van 'wie maakt de lekkerste stoofpeertjes'. Aan deze stoofpeertjes mag geen alcohol worden toegevoegd en de steeltjes moeten aan de peertjes blijven. Smokkelen mag ook niet: de leden koken en dus niet hun echtgenotes!

Inmiddels is dit project na vele jaren keukenarbeid gestaakt.

Deel deze post