Ook Delfts Blauw Water bij ‘de leukste van Delft’

Ook Delfts Blauw Water bij ‘de leukste van Delft’

Restaurant Il Tartufo werd onlangs verkozen tot ‘leukste restaurant van Delft’. Voor eigenaren Fabio en Angela Cappellano een beloning voor 19 jaar ‘rennen, rennen, rennen’ zoals zij het zelf omschrijven. Onder meer op basis van gastvrijheid en prijs/kwaliteitverhouding kwam Il Tartufo als winnaar uit de bus.
In zijn winkel annex traiteur en ‘Osteria’ aan de Minderbroederstraat maakt Fabio met zijn team  de heerlijkste gerechten. “Een ‘Osteria’ is een restaurant zonder menukaart maar met uitsluitend dagspecialiteiten”, legt hij uit. “Iedere vrijdag en zaterdag hebben we bij Il Tartufo een speciale avond “Serata Italiana”. We serveren dan een vast 4-gangen menu voor  € 42,50. Een sfeervolle avond waarin onze keuken een bepaalde streek zal presenteren.” Naast de verschillende specialiteiten worden er perfect bijpassende wijnen aangeboden. De gerechten worden bereid en geserveerd op zijn  Italiaans “met dezelfde liefde en passie als een Italiaanse mama voor haar gasten zou doen!"
Fabio Cappelloni is niet alleen in Delft een graag geziene chef. Met Qualitalia's kwaliteitskeurmerk promoot hij in Nederland en daarbuiten de authentieke Italiaanse keukens. Zijn adviezen aan Italiaanse horeca-ondernemingen zijn zeer gevraagd.  “Ik ben bijvoorbeeld een jaar in Dubai geweest om kennis over te dragen.” En als ‘Italian Cuisine Master Chef’ beschikt hij over een enorme hoeveelheid vakkenis en -kunde. Dat laatste bewees hij enkele jaren geleden nog toen hij meedeed aan het prestigieuze Pasta World Championship. Maar hij blijft Delft trouw. Zoals blijkt uit zijn deelname aan het Delfts Blauwe Waterproject.  Fabio Cappellano: ”Er is ook een landelijk project met water maar ik vind het belangrijk iets te kunnen betekenen voor mijn directe omgeving. Daarom heb ik voor dit project van Kiwanis gekozen.”

Deel deze post